Σε ποστ της η Mάνα προχτές εμίλησε για τις τιμές του γάλατος. Σήμερα έλαβα τούτο το mail. Εν ξέρω αν θα πετύχει τούτη τη φορά. Αλλά απ' ότι φαίνεται διαβάζουν πολλοι το μπλόγκ της μάνας. Ή μήπως εν η μάνα η ίδια που το ξεκίνησε..; Χμ...

ΑΠΟ "ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10"  ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!
 

THIS IS NOT A SPAM EMAIL - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ EMAIL «ΑΠΑΤΗ»
 
 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 
 
Δεδομένο:  έχουμε το ακριβότερο ψωμί και γάλα σε όλη την Ε.Ε. (διαβάστε σχετικά άρθρα σε όλες τις εφημερίδες)

 
Από 1 Οκτ. οι εταιρείες σκοπεύουν  να αυξήσουν την τιμή ακόμη περισσότερο.

 
Δράση:  Σταματάμε να αγοράζουμε ψωμί και γάλα για 7 ημέρες. Από Δευτέρα
26/9 έως Κυριακή 2/10
 
Σκοπός:  αν αναγκαστούν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι αρτοπώλες να μην
διαθέσουν ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων τους για   μία ολόκληρη βδομάδα θα μειώσουν τις τιμές. Δεν θέλουμε να τους κλείσουμε. Θέλουμε να μας σέβονται ως καταναλωτές και να μην αισχροκερδούν εις βάρος μας.
 
Γιατί να το κάνουμε: Μην περιμένετε από καμία κυβέρνηση και
κανένα καταναλωτικό σύνδεσμο να λύσει τα οικονομικά προβλήματά σας.
 
Οι νόμοι της αγοράς θα πρέπει να επιβάλλονται μόνο από τους καταναλωτές. Εμείς έχουμε τα χρήματα, εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς καθορίζουμε τους νόμους της αγοράς. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σ' αυτή την ενέργεια.

 
Ποτέ οι λίγοι δεν ήταν πιο δυνατοί από τους πολλούς. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας.

 
Γιατί μόνο γάλα και ψωμί;
Είναι είδη βασικής ανάγκης και καταναλώνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων - καρτέλ ειδικά στα τρόφιμα, έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να συνεχίσει και με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.
 
Τι θα συμβεί αν δεν πετύχει αυτή η προσπάθεια;
Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται αυτή η κατάσταση εις βάρος όλων μας. Αν η συμμετοχή μας δεν είναι μαζική οφείλουμε να ξαναπροσπαθήσουμε μέχρι να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορούμε να πετύχουμε! Εξαρτάται αποκλειστικά από την ατομική καταναλωτική συμπεριφορά του καθενός από εμάς. Τέτοιες κινήσεις γίνονται επανειλημμένα σε όλη την Ευρώπη
 
Τι πρέπει να κάνουμε:
 Όλοι μπορούμε άμεσα να δράσουμε απλά μη αγοράζοντας ψωμί και γάλα για μία βδομάδα και προωθώντας αυτό το email σε όλους τους φίλους μας. Συζητήστε το μεταξύ σας. Αν πιστεύετε ότι θα βοηθήσει ξαναστείλετε το ίδιο email ως υπενθύμιση σε λίγες ημέρες.
 
Τι δεν πρέπει να κάνουμε:
  • Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε.
  • Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε.
  • Δεν πρέπει να μην το στείλουμε με email σε όλους μας τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συγγενείς.
  • Δεν πρέπει να μην το συζητήσουμε με τους ανθρώπους μας στο σπίτι, εξηγώντας -ειδικά στα παιδιά- για ποιο λόγο γίνεται αυτό και να τους βοηθήσουμε να το κατανοήσουν.
  • Δεν πρέπει να μην κάνετε υπομονή για μια βδομάδα. Κανείς δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αν δεν καταναλώσει ψωμί και γάλα για μία μόνο βδομάδα.
  • Δεν πρέπει να  αγοράσετε πριν τη Δευτέρα 26/9 πολύ ψωμί και γάλα για να έχετε επαρκείς προμήθειες για όλη τη βδομάδα του μποϊκοτάζ. Μ' αυτό τον τρόπο δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας. Οι εταιρείες δεν θα πάρουν ένα δυνατό μήνυμα και απλά θα αδιαφορήσουν για την προσπάθειά μας
  Ποιος είναι πίσω από αυτό το email:
 
Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ή πολιτικό κόμμα κρυμμένος πίσω από αυτό το email.
Είμαι ιδιώτης, εργαζόμενος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και ξεκίνησα να γράφω αυτό  το email γιατί αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν.
 
Μπορούμε να πετύχουμε. Εξαρτάται μόνο από εμάς.

 
Ας δείξουμε ότι η Κύπρος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

6 ψυχαναλυτές:

Invictus said...

Και πες ότι όντως οι καταναλωτές δεν αγοράζουν γάλα για 1 βδομάδα. Πες ότι όντως γίνεται. Πιστεύει κανείς ότι θα "δρώσει το φτιν" των γαλακτοβιομηχανιών; Μπααααα...θα μείνουν αδιάθετα τα γάλατα, θα τα επιστρέψουν πίσω οι υπεραγορές, θα τα ξαναχογλάσουν (λέγε με παστερίωση) και θα τα ξαναβάλουν στα ράφια των υπεραγορών. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ο αριθμός στο κάτω μέρος του κουτιού. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

kaisi said...

Ρε παιθκια... Δεν ξέρω ποιος το κυκλοφόρησε αυτό αλλά ειναι φανερό ότι δεν έχει ιδέα το πώς λειτουργουν τα πράματα και μόνο ζημιά σε αυτούς που δε φταινε θα γινει. Τα ξαναλέω και εδώ:

Διαφωνώ.

Ο λόγος που διαφωνώ ειναι γιατι με αυτόν τον τρόπο δε θα χτυπηθούν τα καρτέλ της λιανικής πώλησης,αλλά οι παραγωγοι και οι γαλακτοβιομηχανίες, οι οποιοι ευθύνονται το λιγότερο για τις απαράδεκτες τιμές.

Τα σουπερμαρκετ, αν δεν πουλήσουν αυτά τα προϊόντα τα κάνουν επιστροφή και παιρνουν πισω τα λεφτά τους και ουτε γάτα ούτε ζημια.

Τη ζημια από τη μη πώληση θα την επομισθούν οι παραγωγοί, πράγμα άδικο.

Αν θέλουμε να χτυπήσουμε τα καρτέλ των μεγάλων σούπερμάρκετ, τότε πολύ απλά αυτά πρέπει να ειναι ο στόχος του μποικοτάζ.

Μην ψωνίσετε για μια εβδομάδα από τον Ορφανίδη/Καρεφουρ/Αλφαμεγα και ψωνίστε από τα πιο μικρα σουπερμάρκετ.

Ετσι και αυτόν που ευθύνετε χτυπάς και δεν τρώει τη φάκκα αυτός που δε φταιει, και θα πάρουν και μια ανάσα οι μικροί.

Οι γαλακτοβιομηχανιες αγαπητέ Ινβικτους δεν ειναι αυτές που αισχροκερδουν. Ειναι τα σουπερμαρκετ.

Εντωμεταξυ αυτό με το ξαναβράσιμο και το νουμερο πανω στο κουτι ειναι μεγάλος μυθος.

Οι επιστροφες δεν ξαναπηγαίνουν στα ράφια αλλά για τυριά. Πράγματι ξαναβράζονται και τα κάνουν χαλλούμια, αναράες, κεφαλοτύρια κτλ.

kaisi said...

Διαβάστε και τα σχόλια στο πόστ της Μανας

red said...

Καλημέρα :)

Οκ εδιάβασα τα κόμεντς και τα ποστ και ούλλα!

Για να είμαι ειλικρινής αν επεριμέναν που εμέναν οι παραγωγοί τζαι τα σούπερμαρκετ για γάλα τζαι ψωμί ήταν να πεινάσουν!

Γοράζω γάλα 1 φορά κάθε δύο εβδομάδες που εν η σειρά μου να φέρω στη δουλιά για να βάλλω μια σταγόνα στον πρωϊνό καφέ. Οπόταν εν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Τα όσα λαλείς καϊσούι φαίνουνται μου πολλά λογικά. Μεν μου νευριάζεις μόνο! :)

kaisi said...

:) Οι ρε.. νευριάζω με το όλο σύστημα που είναι τζι που το εκμεταλλευτικό τζαι στο τέλος τρών την πάντα οι παραγωγοί.. Τουτο ισχύει και για άλλα προϊοντα όχι μόνο με το γάλα και το ψωμι φυσικά..

red said...

@kaisi: i see your point. Δυστυχώς δεν κατέχω όμως ελπίζω να αλλάξουν προς το καλύτερο κάποια πράγματα, τουλάχιστον για τζίνους που την πληρώνουν.

Post a Comment

Subscribe